eigenaresse

wie ben ik

Nana blue heart qiMijn naam is Nana Gersee, ik ben geboren en getogen Friezin en heb mijn hele leven in het prachtige Friesland gewoond. In 2005 werd ik moeder en veranderde mijn leven compleet. Ik voedde mijn dochter alleen op en werkte full time. Na drie maanden verlof ben ik weer aan het werk gegaan en kwamen we in een strak ritme en structuur terecht.

De euforie van het moederschap maakte plaats voor zorgen toen mijn dochter vanaf haar zesde dag ziek werd. Zij bleek in eerste instantie een virus te hebben en een paar jaar later werd tevens een afweerstoornis geconstateerd. Dit verklaarde waardoor ze zoveel ziek was en medicatie meestal niet hielp. Dit item bleek een rode draad in ons leven te blijven.

“Ik heb ondervonden hoe onze maatschappij en onze levens met verschillende schakels verbonden zijn en hoe kwetsbaar we kunnen worden als één of meerdere van deze schakels doorbroken worden. De gevolgen, voor zowel het individu als zijn omgeving, kunnen enorm zijn.”

overleven

Deze tropenjaren werden een zoektocht en ik liep daarbij tegen veel frustratie aan, de artsen waren vooral bezig de kwaal te behandelen voor mijn dochter (en later ook mijzelf), terwijl ik wilde weten wat de kern van de oorzaak was. Ik ben toen zelf op zoek gegaan naar andere manieren om te genezen. Dit leidde me naar diverse alternatieve geneeswijzen waar ik veel leerde over hormonen, bio-resonantie en gezonde voeding en deze toepaste in onze levens. Maar ik veranderde mijn levenswijze en overtuigingen niet wezenlijk, mijn lichaam bleef protesteren en raakte verder opgebrand door stress en te weinig rust. Gas terugnemen kon ik niet, hoe moest dat? Ik was al jaren aan het overleven.

vertragen

Toen ik een ingreep kreeg waarna ik voor het eerst ook langere tijd rust moest houden, vond ik dit vreselijk maar gaandeweg lukte het me om me over te geven en te vertragen. Vertragen is het sleutelwoord in dit proces geworden. Door te vertragen ben ik dichter bij mezelf gekomen en meer en dieper gaan voelen en vanuit het voelen durfde ik los te laten en ontstond er ruimte om te helen.

Ik ben mijn hart gaan volgen en er ontstond overal synergie om mij heen wat bekrachtigend werkte. Dit proces ging met de nodige ups en downs, altijd op zekerheden leven en die loslaten kan pijnlijk en confronterend zijn, maar het verlangen was zo groot en mijn drive en visie zo sterk dat ik niet terug kon en wilde. Ik heb zelf ondervonden hoe ik door aanpassing in voeding veel klachten bij mezelf kon reduceren en laten verdwijnen. Veel prachtige boeken gaven herkenning en bevestiging in mijn proces en mijn interesse in het verdiepen van geluk en gezondheid verdiepte meer en meer. Ik heb inmiddels diverse opleidingen gevolgd die mij een stevige basis hebben gegeven dit te delen met anderen.

“Ik heb mijn hart gevolgd
en verlang naar een wereld waarin we meer met elkaar verbonden zijn.”

Nana Gersee

stress & burn-out counseling

Door de roofbouw op mijn lichaam ben ik gefascineerd geraakt in hoe stress werkt, dit hele proces hiervan op het menselijk lichaam en ook de gevolgen op zowel fysiek, geestelijk en sociaal vlak. Daarom ben ik gestart met de opleiding Stress & Burn-out counselor bij Sonnevelt. Door deze opleiding drong het pas tot me door hoe ik mijn lichaam had uitgeput en beschadigd. Ik heb daar manieren geleerd en gevonden om mijn lichaam te resetten vanuit verschillende invalshoeken waardoor veel van mijn klachten verdwenen en mijn energie toenam. 

ademwerk

Tijdens de opleiding Stresscounseling heb ik voor het eerst kennis gemaakt met ademwerk. Ademwerk is voor mij de overtreffende trap in stressrelease en gratis en voor iedereen toegankelijk. Heel veel lichamelijke en geestelijke klachten kunnen door een gezonde ademhaling verminderd of opgelost worden.

Voor mijzelf was dit het keerpunt om voor mezelf te beginnen als stresscounselor en ademcoach om andere mensen hiermee te helpen én afscheid te nemen van een goede baan in loondienst. Ondanks dat deze stap gepaard ging met weerstand voor de grote consequenties voor mij en mijn gezin, voelde ik sterk dat dit mijn pad is en het vertrouwen dat het goed zou komen.